Skip to main content

Tekijän esittely: Pilvi Mehto

lähikuvapotretti - Pilvi Mehto

Ensimmäisten Alexander-tekniikka tuntien jälkeen olo oli helpompi ja kevyempi, niin koin itse kun tutustuin menetelmään yli kymmenen vuotta sitten. Halusin ottaa laulutunteja ja minulle suositeltiin laulunopettajaksi Päivi Sarastetta, joka oli koulutukseltaan myös Alexander-tekniikan opettaja. Varsin pian huomasin, miten hänen opetuksensa sisältämät keinot vaikuttivat hyvin kokonaisvaltaisesti olooni, ja kiinnostuin yhä enemmän Alexander-tekniikasta.

Otin tunnilla oppimiani keinoja käyttöön laulamisen lisäksi myös tavalliseen olemiseen ja tekemiseen. Vähitellen niska -ja hartiaseudun jännitykset hellittivät, liikkuminen muuttui kevyemmäksi ja tasapainoisemmaksi, minkä seurauksena liikuntaharrastukset, jotka olivat aiemmin tuntuneet hankalille, alkoivat sujua ja paljon puhutun liikunnan ilon merkitys konkretisoitui. Huomasin myös palautuvani stressaavista tilanteista nopeammin ja olo muuttui virkeämmäksi.

Alexander-tekniikka on tarjonnut keinoja joiden avulla olen oppinut huomaamaan paremmin, miten reagoin asioihin ja miten toimin, lisäksi olen saanut työvälineitä liikkumisen ja olemisen helpottamiseen. Alexander-tekniikka on syventänyt ymmärrystäni ihmisen kokonaisvaltaisuudesta, kehon ja mielen saumattomasta yhteiselosta.

Päivi Saraste aloitti Alexander-tekniikan opettajien kouluttamisen Kuopiossa http://www.kuopionalexandertekniikka.fi/koulutus.html, ja menetelmän hyödyistä vakuuttuneena halusin myös itse päästä opettamaan. Kolmivuotinen koulutus päättyi kesäkuussa 2018.

 

Pilvi Mehto on tehnyt työuransa hoitotyön parissa, toimien mielenterveyshoitajana yli kaksikymmentä vuotta. Nyt hän harjoittaa uutta ammattia sivutoimisena yrittäjänä.